Voor veel mensen is een gebrek aan tijd een belangrijke reden om de sportschool over te slaan. Gelukkig kun je met weinig tijd ook heel makkelijk je work out doen. Hoe je dat doet lees je hieronder.
Supersetjes met tegenovergestelde spiergroepen
De eerste manier om je trainingsplan sneller af te werken is door oefeningen achter elkaar te doen, dus zonder rust. Dit kan met supersetjes, daarbij voeg je twee oefeningen van tegenovergestelde spiergroepen samen. Nadat je die superset hebt afgerond, heb je rust. Hier een aantal voorbeelden van een superset:
Bicep curl gevolgd door tricep dips.
Leg extension gevolgd door leg curl.
Incline bench press gevolgd door one arm dumbell row.
Training in korten
Staan er meerdere grote compound oefeningen op het schema? Zoals de squat en de deadlift, dan kun je ervoor kiezen om 1 of twee compound oefeningen te doen in plaats van 3. Tevens kun je minder setjes uitvoeren om tijd te besparen. Echter moet je dit niet te vaak doen, aangezien je dan niet meer traint volgens de trainingsprincipes.
Minder rusttijd
Een derde optie is om minder rusttijd te hanteren. Echter moet je dan niet zwaar gaan trainen. Door minder rusttijd te hanteren moet je ook lichter gaan trainen. Zo krijg je wel het voldane gevoel van een training, maar als je voor kracht traint is dit geen trainingsprikkel. Als je dit dan te vaak doet, heb je geen stijgende lijn in je trainingen.
Je hoeft echt niet 2 uur lang in de sportschool te staan. Als jij een full body schema hanteert, moet je 2 oefeningen per spiergroep trainen. De spiergroepen zijn: benen, rug, borst, armen en buik. Dat zou betekenen dat jij 10 oefeningen per training uit zou moeten voeren. Dit kan prima in een tijdsbestek van een uur.