Is een sixpack in 6 weken haalbaar?

Die fit influencers die beweren dat je binnen 6 weken een sixpack kan hebben, je leest dat wel vaker, maar is dat wel mogelijk? In deze blog vind je het antwoord.

Allereerst, zoals bij heel veel dingen, is het per individu verschillend wanneer je een sixpack zichtbaar krijgt. Daarnaast zijn er ook nog mensen die een eightpack of fourpack krijgen. Je lichaamsbouw, aanleg van spieren en aanhechtingen, heeft een grote invloed op de zichtbaarheid van jouw buikspieren.

Ohja, ook wel een leuke, iedereen heeft natuurlijk buikspieren! Alleen zijn ze niet bij iedereen zichtbaar en dan kun je wel buikspieren trainen tot dat je een ons weegt, maar ze worden pas zichtbaar bij een laag vetpercentage!

Bij mannen worden de buikspieren zichtbaar bij een vetpercentage van ongeveer 10 procent en bij vrouwen op ongeveer 18 procent.

Terug naar de vraag; Is een sixpack in 6 weken haalbaar? Het is mogelijk, maar dat is afhankelijk van je begin positie. Een vrouw met een vetpercentage van 30% kan onmogelijk binnen 6 weken een sixpack zichtbaar krijgen…

Een vrouw met een vetpercentage van 22 procent zou in theorie binnen 6 weken een sixpack kunnen behalen. De uitgangspositie is dus heel belangrijk in deze kwestie, evenals de aanleg en motivatie om te sporten.

Hoe verlaag ik mijn vetpercentage?

Om je vetpercentage te verlagen moet je afvallen. Minder calorieën eten dan je nodig hebt. Val niet te snel af, dit gaat vaak ten koste van je spiermassa en de kans is groot  op een tekort aan gezonde voedingsstoffen. 500 kcal minder eten is een verantwoorde manier van afvallen.  

Tips van Thomaske:

  • Eet gevarieerd en gezond
  • Vermijd onnodige niet voedzame calorieën
  • Doe 2-3 keer per week aan krachttraining, focus op spierbehoud.
  • Beweeg voldoende
  • Ga niet als de malle buikspieren trainen, 2 keer in de week is voldoende

Conclusie

Iedereen heeft een sixpack, maar zit vaak verstopt onder een vetlaagje. Voor veel mensen met een relatief hoog vetpercentage is het niet realistisch om binnen 6 weken op een gezonde manier de buikspieren zichtbaar te krijgen. Je moet altijd kijken naar jouw beginniveau en aan de hand daarvan realistische doelen stell

Vraag vrijblijvend een
intakegesprek aan