Kerst zonder schuldgevoel!?

k ben voorstander van een manier zoeken die bij jou past. Dus geen strenge diëten of strikte régimes volgen. Flexibel zijn in de keuzes die je maakt & verantwoordelijk zijn van de keuzes die je maakt.

Maar hoe kom je nu kerst door zonder schuldgevoel? In deze blog zal ik je dat duidelijk maken.

Kerstdiner zonder schuldgevoel’

Ik zie verscheidende berichtjes voorbijkomen die claimen het gerecht te hebben waar je je niet schuldig over hoeft te voelen met kerst. Ik snap als geen ander dat je geen behoefte hebt aan alleen maar ongezonde meuk tijdens de kerstdagen. Zelf zou ik ook echt wel mijn bakje kwark, stukje fruit en groente pakken naast al het lekkers wat je aangeboden krijgt, gewoon omdat ik dat fijn vind. Als je je echter schuldig gaat voelen na een ongezonde maaltijd met kerst of wat voor feestgelegenheid dan ook, dan is dat naar mijn idee iets om over na te denken.

Het kerstdiner is niet het probleem!

Een schuldgevoel na wat lekkers te hebben gegeten? Dan is dat lekkers niet het probleem. Het probleem ligt hem volgens mij bij het schuldgevoel. Gezond eten is echt super goed! En ik juich het ook zeker toe. Maar nooit iets ongezonds kunnen eten zonder je schuldig te voelen, is niet echt een goed teken.

Als leefstijlcoach begeleidt ik super veel mensen naar een gezondere leestijl. Ik merk dat de kans van slagen véél groter is als iemand kan accepteren dat het af en toe iets minder gezond zal zijn. Mensen die van zichzelf verwachten alleen maar gezond te eten voor een bepaalde periode, vallen vrijwel altijd weer terug in de oude gewoontes.

Genieten hoort bij het leven! Zeker met feestdagen. Je hoeft je zeker niet vol te proppen, maar lekker genieten van de drankjes, hapjes en een lekker toetje, daar is in mijn ogen helemaal niets mis mee!

Mijn tip voor jou

Ik geloof er sterk in dat jij wel weet dat een ongezonde maaltijd op zijn tijd niet kwaad kan of elke dag een blokje chocolade. Het enige wat mist is dat je daar nog niet in geloofd. Je overtuigd jezelf nog steeds van iets anders.

Dus hoe denk jij nu over het eten van wat in jou ogen ongezonde voeding is?

Hoe zou jij hier over willen nadenken?

En wat zijn voor jou grenzen ?

Als je dit duidelijk hebt, kun je meer leren over wanneer je je schuldig voelt.  Hoogstwaarschijnlijk voel jij je schuldig op de momenten dat dat helemaal niet hoeft. Voel je een schuldgevoel opkomen? Probeer jezelf dan te corrigeren en positief naar de situatie te kijken.

Geniet!

Vraag vrijblijvend een
intakegesprek aan