Positieve affirmaties veranderen je leven?

Ik zie dat steeds meer mensen om me heen weten wat positieve affirmaties zijn of zelfs al  gebruiken. Mocht jij nog niet weten wat positieve affirmaties zijn, dan vertel ik je graag wat affirmaties zijn én waarom ze zo geweldig zijn.

Wat zijn affirmaties?

Tot een jaar geleden had ik ook geen idee wat affirmaties waren, totdat er steeds meer klanten met dezelfde soort verhalen rond liepen. Hierdoor dook ik de boeken in en kwam ik ook veel de term ‘affirmaties’ tegen. Het woord affirmatie stamt af van het Latijnse ‘affirmare’, wat versterken betekent. Affirmaties zijn korte maar krachtige zinnen die je herhaalt, zodat je dit ook echt in je systeem opneemt. Je (her)programmeert jezelf als het ware met deze zinnen, op een positieve manier.

Waarom & hoe werken affirmaties?

De werking van affirmaties is eigenlijk heel simpel: we geloven wat we vaak horen of zeggen. Als je vaak denkt dat je iets niet kunt (of het nu waar is of niet), dan ga je deze overtuiging opnemen in je systeem. Als iemand vaak tegen je zegt dat je lui bent, dan ga je dat vanzelf geloven, ook al vond je jezelf niet lui. Dit worden beperkende overtuigingen en je zult zien dat iets je dan inderdaad ook niet lukt.

Het overwinnen van beperkende overtuigingen kun je dus doen met affirmaties, al moet je daarvoor wel eerst inzicht krijgen in wat je gelooft over jezelf.

Daarna zou je doormiddel van affirmeren jezelf kunnen her programmeren.

Oftwel; van een negatieve beperkende overtuiging naar een positieve gedachte, zoals wél in jezelf geloven.

Wij mensen, kunnen heel makkelijk negatief denken, zeuren is altijd makkelijker dan altijd maar positief ergens aan kijken.

Affirmaties helpen jou om positiever in het leven te staan en in jezelf te geloven! Echter zoals hierboven vermeld zul je wel je bewust moeten worden wat jouw beperkende overtuigingen zijn. Daarnaast zul je ook bewust je affirmaties moeten uitspreken om jezelf te her programmeren.

Hier een aantal tips om aan de slag te gaan:

 • Maak affirmaties zo persoonlijk mogelijk (blijf dicht bij jezelf)
 • Focus op ‘IK’
 • Houd het positief
 • Geloof in de affirmaties die je opschrijft
 • Hou vol!! Nieuwe gewoontes vergen tijd. Herhaal de affirmaties minimaal een maand.
 • Gebruik er niet teveel tegelijk.

En hier nog een aantal voorbeelden van positieve affirmaties:

 • Ik ben trots op wat ik bereik
 • Ik geniet van het proces
 • Ik ben het waard op geliefd te worden
 • Ik kies voor positieve gedachten
 • Ik leef in het moment
 • Ik laat los wat mij niet meer dient
 • Ik heb meer dan genoeg tijd
 • Ik ben gezond en fit, ik zit vol energie
 • Ik eet datgene dat het beste is voor mijn lijf
 • Ik geloof in mezelf
 • Ik ben goed zoals ik ben

Nu weet je genoeg over positieve affirmaties en de werking ervan. Nu is het tijd om het zelf te gaan ervaren. Ga met de tips aan de slag en ervaar het zelf.

Vraag vrijblijvend een
intakegesprek aan