Tips voor sporten met warm weer.

Eindelijk echt zomer weer in Nederland, alleen staat je waarschijnlijk niet te springen om te gaan sporten. Het is toch lekkerder op het terras te zitten met een koud drankje of langs de waterkant te liggen. Wil je toch lekker gaan trainen, maar heb je moeite met het motiveren van jezelf? Volg dan deze tips!

  1. Train in de ochtend

In de ochtend is het kouder dan de rest van de dag. Bovendien heb je de hele dag nog om van het zonnetje te genieten. Een goede start van jouw dag.

2. Draag de juiste kleding

Als je gaat sporten met warm weer is het belangrijk dat je kleding draagt die je lichaam koel houdt. Draag bij voorkeur lichte kleuren en kleed je niet te warm aan. Doordat je lichaam minder snel opwarmt zal het sporten een stuk aangenamer worden.

3. Drink voldoende

Las voldoende drinkpauzes in tijdens het sporten en drink ook als je geen dorst hebt. Te weinig drinken kan ertoe leiden dat de bloedcirculatie onder je huid afneemt waardoor je lichaam als maar warmer wordt. Dit heeft een negatief effect op je sportprestaties. Ook is er altijd nog het gevaar van uitdroging.

4. Pas je trainingsschema aan

Bij hele warme temperaturen is het belangrijk om je trainingsschema aan te passen. Je lichaam is namelijk niet gewend aan deze hitte waardoor je sneller vermoeid zal zijn. Je kunt het beste trainen met een lagere intensiteit.

5. Zwemmen

Zwemmen is een effectieve workout voor al je spieren en is ook nog eens hartstikke verkoelend. Ik zou zeggen, neem een lekker duik 

6. Sportmaatje

Heb je nog geen sportmaatje? Zoek die dan! Naast het feit dat het extra leuk (kan) zijn, werkt het motiverend om samen te sporten en aan doelen te werken.

Training voltooid!? Trakteer jezelf op een lekker waterijsje!

Vraag vrijblijvend een
intakegesprek aan